Proteiinipitoiset mustikkamuffinit (gluteeniton)

Ohje, 13 muffinia

Kuivat aineet:

  • 0,75 dl mantelijauhoja
  • 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl vanilja heraproteiinijauhetta
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl psylliumkuitua
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ceylon kanelia
  • ripaus suolaa

Kosteat aineet:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rahkaa tai maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl hunajaa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 0,75 maustamatonta kasvimaitoa

Lisäksi

  • 2 dl pensas- tai metsämustikkaa
  • 1 dl murskattua saksanpähkinää

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
  2. Sulata voi vesihauteessa ja murskaa pähkinät
  3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää rahka, hunaja, sulatettu voi ja maito
  4. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet keskenään lusikalla
  5. Lisää lopuksi varovasti mustikat ja pähkinät
  6. Anna taikinan vetäytyä noin vartin verran
  7. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin, älä laita vuokaa ihan täyteen
  8. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia

Säilytys: jääkaapissa

Pakastus: voi pakastaa

Makrot 1 muffini:

  • kcal 180
  • r 10 g
  • p 9 g
  • hh 10 g
  • kuitu 3 g
<<  ETUSIVULLE