Proteiinipitoiset mustikkamuffinit (gluteeniton)
Ohje, 13 muffinia
Kuivat aineet:
- 0,75 dl mantelijauhoja
- 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl vanilja heraproteiinijauhetta
- 2 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 rkl psylliumkuitua
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ceylon kanelia
- ripaus suolaa
Kosteat aineet:
- 3 kananmunaa
- 3 dl rahkaa tai maustamatonta jogurttia
- 3 rkl hunajaa
- 0,5 dl sulatettua voita
- 0,75 maustamatonta kasvimaitoa
Lisäksi
- 2 dl pensas- tai metsämustikkaa
- 1 dl murskattua saksanpähkinää
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
- Sulata voi vesihauteessa ja murskaa pähkinät
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää rahka, hunaja, sulatettu voi ja maito
- Yhdistä kuivat ja kosteat aineet keskenään lusikalla
- Lisää lopuksi varovasti mustikat ja pähkinät
- Anna taikinan vetäytyä noin vartin verran
- Lusikoi taikinaa muffinivuokiin, älä laita vuokaa ihan täyteen
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia
Säilytys: jääkaapissa
Pakastus: voi pakastaa
Makrot 1 muffini:
- kcal 180
- r 10 g
- p 9 g
- hh 10 g
- kuitu 3 g
<< ETUSIVULLE